#BDNVilaGroga

diumenge, 20 d’octubre del 2013

#Vaga24O VAGA general d’educació el 24 d’octubre Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades

VAGA general d’educació el 24 d’octubre

Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades

El ministre d’Educació Jose Ignacio Wert amb la majoria absoluta del PP està tramitant la LOMCE. Una Llei que, a més de torpedinar el sistema d’immersió lingüística, amb l’excusa que millorarà l’educació, reforma tant els estudis i la seva avaluació com l’organització del centre minvant la participació i representació dels claustres i consells escolars i dipositant-les en la construcció d’una  figura de direcció molt més jeràrquica, autoritària i gerencial.
A Catalunya el Govern està escanyant els serveis públics amb uns pressupostos i polítiques de retallades sense aturador. A més, ja ha anunciat que en els propers pressupostos tornarà a eliminar una paga extra a tota persona empleada pública, fent pagar als serveis públics i els seus treballadors/es els costos d’una crisi i d’un deute públic que en cap cas han provocat.
En l’àmbit educatiu la Consellera d’educació Irene Rigau, a més d’aprofundir en la pèrdua de mestres,  professorat i altre personal a les escoles i de no cobrir les substitucions fins dues setmanes després que es produeixin, aplica al personal substitut una reducció d’un 15% de jornada i sou. La Consellera,  ja està desenvolupant molts aspectes de la LEC introduint una sèrie de decrets (de provisió i plantilles, autonomia, direcció, d’avaluació,...) que allunyen al claustre i la resta de la comunitat educativa de la participació i presa de decisions dels centres educatius i obliga a les direccions de centres públics a assumir unes responsabilitats que pertanyen a l’administració educativa. Tot plegat obre la porta a la discrecionalitat, provoca una gran desorganització en els centres educatius i crea les condicions per deteriorar una educació de qualitat a l’escola pública.
PLATAFORMA de REIVINDICACIONS:
  • Retirada de la LOMCE del parlament espanyol
  • Aturada de l’aplicació de la LEC i retirada del decret de provisió i plantilles.
  • Per uns pressupostos sense retallades: No a les retallades educatives i salarials per la recuperació de les condicions laborals i la defensa dels nostres llocs de treball. Substitucions des del 1r dia al 100%. Contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.
  • Per la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana
Per fer front a aquestes polítiques tant estatals com catalanes i perquè tenim dret a decidir l’educació que volem, els sindicats sotasignats convoquem a tot el personal dels centres educatius al debat en els centres i assemblees per a la participació en la:

VAGA general d’educació el 24 d’octubre

Considerem que aquesta jornada de vaga ha de ser el principi d’un pla de lluita contundent que, aturi el tràmit de la LOMCE, el desenvolupament de la LEC i els pressupostos de la Generalitat que volen aprovar, abans de final d’any. Cal la participació del professorat en la decisió de convocatòries a través de consulta.  Així, la decisió del pla de lluita l’han de prendre els treballadors i treballadores de l’educació de Catalunya, per mitjà de les organitzacions representatives de les que es dotin. Per començar aquest procés a més de les mobilitzacions del dia de la vaga, els sindicats sotasignats convoquem també a assemblees de treballadors i treballadores el 29 d’octubre per les que treballarem perquè tinguin la màxima participació possible.
En defensa de l’ensenyament públic
USTEC·STEs (IAC)             CCOO                   CGT

MANIFESTACIONS convocades:
  • Barcelona: 12:30 - Pl. Universitat fins Pla de Palau (aturada a Conselleria de Governació).
  • Girona: 12:00 - Pl. de la Constitució.
  • Lleida: 18:00 - Serveis Territorials fins la Delegació del Govern.
  • Tarragona: 12:00 - Concentració: davant el Departament d’Ensenyament   /  18:00 - Manifestació: Pl. Imperial Tarraco fins Pl. de la Font.
  • Tortosa:  18:30 - Pl. de la Família fins Pl. de l’Ajuntament.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada