#BDNVilaGroga

dimecres, 31 d’octubre del 2012

La Cassolada en cadena als mitjans de comunicació

Televisió de Badalona: Des del minut 8.10 fins al minut 9. 




Diari de Badalona
http://www.diaridebadalona.com/el-xoc-entre-les-concentracions-pro-i-anti-albiol-produeix-tensi%C3%B3-sense-incidents


El xoc entre les concentracions pro i anti-Albiol produeix tensió sense incidents

Javier Torres - 31/10/2012
La plaça de la Vila va viure ahir un plenari extraoficial i sense precedents; el debat no va tenir torns de paraula, expressions polítiques ni votacions, però sí xiulets, altaveus i moltes, moltes pancartes. Les dues concentracions convocades a la mateixa hora i en la mateixa ubicació es van trobar davant la Casa de la Vila, van fer-se escoltar, i molt, tot i que amb certa confusió i, això sí, sense cap incident destacable.
La postura dels manifestants deixava clara la divisió en dues bandes: els recolzadors del govern municipal i els seus detractors. Els primers, materialitzats en una plataforma que dóna suport a l’alcalde Garcia Albiol i les seves polítiques contra la delinqüència i la immigració, van ser més puntuals i ja es trobaven a les portes de l’Ajuntament mitja hora abans de la sessió ordinària del Ple. Amb pancartes i samarretes blaus, prop d’una trentena de persones cridaven en suport de l’alcalde. La polèmica entorn a aquesta associació de recent ‘naixement’, l’origen de la qual podria partir del propi Albiol i del PP, segons diverses fonts, es va accentuar ahir encara més quan el batlle ‘popular’, a través de Twitter, va parlar de la seva concentració en plural: “Nosaltres només manifestem el nostre dret a expressarnos...”
Poc a poc, el segon bàndol va anar arribant: FAMPAs, Assemblea d’Aturats, Assemblea Badalona, Estafa Banca, entitats socials i juvenils i veïns del Mas-Ram contra la instal•lació del Mercadona –perdó si em deixo a algú-. Tot un ventall de col•lectius, cadascun amb els seus motius per protestar contra les respectives mesures del govern municipal en els seus àmbits, que van acabar superant en número, tant de persones com de pancartes, a la concentració pro-albiolista.
Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana van supervisar en tot moment la manifestació conjunta per evitar aldarulls i van haver de dissoldre, en algun cas puntual, conflictes verbals entre persones d’ambdós bàndols perquè no s’agreugés la situació.


Badanotis


Una plaça de la Vila plena a vessar de moviments socials molt diferents centra tota la tensió del ple municipal Plataformes d'afectats per la hipoteca, per les preferents, casals de joves, i indignats, entre d'altres, per una banda, i per altra una plataforma de recolzament a l'alcalde de Badalona

Clara Bayo - 31/10/2012 07:49
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=4989

El ple d'aquest mes d'octubre ha centrat tota la tensió en allò que estava passant fora, una radiografia de la ciutat que parlava per si sola. I és què la plaça de la Vila s'anava omplint a poc a poc de moviments socials, tots volien alçar la seva veu en contra o a favor de la situació actual i de la gestió del govern local.

Per una banda la plataforma que dóna suport obertament a l'alcalde Garcia Albiol i les seves polítiques contra la delinqüència i la inseguretat. Les seves pancartes deien "Tu lucha es nuestra lucha, Albiol no te rindas". Els seus crits confrontaven amb els dels diferents moviments socials que a poc a poc anaven arribant. Assemblea Badalona, afectats per les preferents sota el paraigües de la plataforma Estafa Banca, entitats socials i juvenils en defensa dels Casals de Joves, i veïns del Mas-Ram contra la instal·lació del Mercadona; pancartes també en contra de la "xenofòbia", Assemblea d'Aturats, sindicats, la Federació d'Associació de Veïns i Veïnes de Badalona, entre d'altres amb pancartes que deien "Albiol vol eliminar el moviment associactiu, impedim-ho"; i les FAMPAS de Badalona que portaven a terme una casserolada en cadena com a acte de protesta contra les retallades en educació pública.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada